Fiske Haltdalen

INNLANDSFISKE

20 vann med ørret og noe røye. Is- og stangfiske. Oter- og garnfiske i to vann. 10 km laksefiske i Gaula. Kortsalg for fiske samme steder som for jaktkort. Felles fiskekort med Ålen og Singsås fjellstyre i Langtjønnanområdet.

NB: Vi er redde for at det skal dukke opp nye og uønskede arter i vanna og elvene våre. Spesielt er vi redd ørekyta. Det er derfor ikke tillatt å bruke agnfisk (død eller levende) fanget i andre vassdrag, og selvfølgelig heller ikke ørekyte. Vi ser oss derfor nødt til å slå hardt ned på tilfeller hvor vi skulle finne ut at denne regelen ikke blir overholdt.

Haltdalen Fjellstyre har åpnet for fritt salg av oterkort til utenbygdsboende i de vatna som innenbygdsboende kan fiske med garn i. 

Nye fiskeregler som gjelder for statsallmenningen i Holtålen fra 1. januar 2021 kan du lese her

Laksefiske i Gaula

Haltdalen fjellstyre selger fiskekort på 2 strekninger i Gaula, Grønn sone i øvre deler og Rød sone i nedre deler av kommunen.

Kart over Grønn sone finner du her.

Kart over Rød sone finner du her.

Forenklet utgave av fiskereglene finner du her


HALTDALEN FJELLSTYRE LEIER UT KLØFTVOLLEN OG LESETMARKSTUA:

Fjellstyret leier ut Kløftvollen og Lesetmarkstua blant annet til laksefiskere som trenger husrom.

Kløftvollen ligger ved skogsbilvegen mellom Haltdalen og Singsås og det er sengeplass til opp til 8 personer der. Lesetmarkstua ligger ved skogsbilvegen opp gjennom Lesetmarka og inngangen til Ledalen landskapsvernområde. Der er det kjøkkenkrok og 4 sengeplasser. Det finnes kjøkkenutstyr, propan og vedovner der. Egner seg også godt for familier som ønsker et stille og fredelig sted å bo.

Utleie skjer via Inatur eller henvendelse til fjellstyrekontoret.

Foto: Erik Græe, @jakt_erik

 Vi ryddeR fjellet for båtvrak og plastavfall

Fjellstyrene i Holtålen har en ambisjon om å fjerne alle båtvrak fra statsallmenningene. Vi ønsker at fjellet skal bli fritt for plastavfall. Mengden båtvrak rundt omkring i landet vårt er dessverre stor og plast fra båtvrak er en vedvarende forurensningskilde. Ferskvann er sårbare, og gradvis tilførsel av mikroplast i økosystemet er svært skadelig. Det er allerede gjennomført rydding av båtvrak som pilotprosjekt i 6 fjellstyrer i Sør-Norge. Resultatet fra pilotprosjektene viste at fjellstyrene er godt egnet til å rydde fjellet for båtvrak. Nå har Ålen og Haltdalen fjellstyrer også blitt med i prosjektet.

Prosjektet vil være 3 delt:

  • Kartlegging av potensielle båtvrak på statsallmenningene (tidlig sommer 2024)

  • Varsling av eiere ved feste av skriftlig varsel på båten (med 5 uker frist før båten blir hentet ut av fjelloppsyn).

  • Uthenting fra terreng til depot/henteplass (sensommer/høst 2024)

Alle type båter kan hentes ut av prosjektet, dvs. båter av plast, tre, kompositt, stål og aluminium. Kano og kajakk inngår også i ordningen.

Hvordan du som bruker av statsallmenningene kan bidra:

  • Ved å laste ned appen “Rydde” kan du registrere båtvrak på stedet med posisjon og bilder av vraket.

  • Varsle fjelloppsynet med posisjon og bilde av båten via epost , telefon eller besøk på fjellstyrekontoret.

Fjerning av eierløse båter

Båter som ikke lar seg sette i stand, og som åpenbart har ligget lenge og er forlatt, vil fjellstyre kunne fjerne uten varsel. I andre tilfeller med ukjent eier vil fjellstyre i samarbeid med kommunen, som forurensningsmyndighet, merke aktuelle vrak med varsel om at båten kreves fjernet innen 5 uker. Overholdes ikke fristen vil båten bli fjernet gjennom prosjektet.
Fjellstyret vil legge ut oppdatert informasjon på sosiale medier og hjemmeside om områder som er kartlagt og varslinger gitt.

Båteier kan selv melde inn båtvrak

Som en del av prosjektet ber Fjellstyrene i Holtålen nå om at eiere av båtvrak i statsallmenningen benytter seg av muligheten til å få fjernet dette fra fjellet. Båteier bes om å melde inn vrak gjennom eget skjema under, eller ta direkte kontakt med fjellstyrekontoret. Det er opprettet offentlig vrakpant på fritidsbåter på kr 1 000. Den kan eier få utbetalt direkte fra fjellstyret, ved avtalt levering på gitte oppsamlingsplasser i fjellet. Fjellstyret organiserer videre frakt til godkjent gjenvinningsstasjon. Eiere gjøres oppmerksom på at lovverk for motorferdsel i utmark gjelder. Om eier ønsker hjelp fra fjellstyre for utfrakting fra terrenget ta kontakt.

Priser fiskekort innlandsfiske

Les oversikten over fiskekort priser her:
Priser fiskekort 2024

Fiskekort kan kjøpes nederst på denne nettsiden. Husk å sette deg inn i fiskereglene som også finnes på denne siden.

GOD FISKETUR!

 

Fiskeregler

Fiskeregler vedtas av fjellstyrene. Her finner du bestemmelser for garnfiske og oterfiske, maskestørrelser og hva som gjelder for innenbygdsboende og utenbygdsboende.

Du kan lese fiskereglene her.

Spørsmål knyttet til fiske rettes til fjellstyrekontoret. Se kontaktinformasjon nederst på siden.

kjøp fiskekort Laksefiske

kjøp fiskekort Innlandsfiske